Spraakcommunicatie

From SignalWiki
Jump to navigation Jump to search

Inhoud | Handleiding | FAQ | Multiplayer Handleiding | Line Operations Handleiding | Spraakcommunicatie | Lijst van wijzigingen | Developers pages

Flag de.png Deutsch Flag en-gb.png English  


Functie

Normaal gesproken bent u, tijdens een Stationsverbinding sessie, voor de communicatie met buurposten toegewezen op tekst communicatie. Het is veel realistischer om te kunnen bellen door op een knop te kunnen drukken, net als bij een telefoon. Met de Nimajin Voice Communication plugin kunt u dit doen, zodat u direct kunt spreken met buur-treindienstleiders zonder op knoppen te hoeven drukken om uw instructies door te geven. Het maakt de handen vrij voor het treindienstleider-werk, en draagt bij aan snellere en efficiëntere afhandeling van het treinverkeer.

Vereisten

De volgende zaken zijn vereist:

  • Een up-to-date simulatie programma dat deel kan nemen aan Stationsverbindingen
  • Breedband internet verbinding van minimaal 64 Kbps (upload en download)
  • Werkende speakers en microfoon

Het wordt ten zeerste aanbevolen om een headset met microfoon te gebruiken. Zonder een headset (dus gebruik maken van speakers) is het risico van irritante echo's of het rondzingen van geluid veel hoger.

Installatie

De installatie van de Spraakcommunicatie Plugin is eenvoudig. De plugin hoeft maar één keer geïnstalleerd te worden, ook als er meerdere simulaties geïnstalleerd zijn. Het wordt aanbevolen, hoewel het geen vereiste is, om de plugin in de standaard installatie map te laten installeren. Deze standaard map wordt aangegeven wanneer het installatiepakket wordt uitgevoerd.

Gereed om te installeren...
Een korte boodschap van onze advocaten.
De standaard installatie map is al ingevuld.
Installatie voltooid!

Configuratie

Elke afzonderlijke simulatie bewaard zijn eigen instellingen voor de plugin. De configuratie stappen hieronder zijn van toepassing voor elke geïnstalleerde simulatie (om de plugin correct te laten werken).

Voordat met andere treindienstleiders gebeld kan worden dienen een aantal instellingen aangepast worden. Ga in het simulatie programma naar het Instellingen venster om de instellingen te bekijken of te wijzigen. Indien de plugin correct geïnstalleerd is, zal daar onderaan, onder de taalkeuze, een nieuwe instellingen pagina te zien zijn. Kies Voice' om de instellingen voor de Spraakcommunicatie plugin te bekijken.

Microfoon (Microphone)

Kies hier welke microfoon gebruikt moet worden bij het praten met treindienstleiders - het is mogelijk dat er meerdere keuzes zijn.

Speakers

Kies welke speakers (of koptelefoon) gebruikt moet worden voor het luisteren naar andere treindienstleiders.

Kwaliteit (Quality)

De plugin biedt twee niveaus voor de geluiskwaliteit, Normal en Hoog'. De Hoge geluidskwaliteit levert beter geluid op, maar gebruikt meer bandbreedte dan het Normale kwaliteitsniveau.

Normaal vereist 64 Kbps up/down, terwijl Hoog het 128Kbps up/down nodig heeft.

Poort

De Spraakcommunicatie Plugin vereist 3 (drie) niet-overlappende, geopende UDP poorten voor elke simulatie. Tevens moeten het opeenvolgende poorten zijn van N tot N+2 (N=poort nummer). In het onderstaande voorbeeld gebruikt de simulatie poorten 55501 , 55502 en 55503. Alleen het eerste poort nummer hoeft ingevuld te worden - de volgende twee poort nummers worden automatisch berekend.

Hoogst waarschijnlijk dienen de poort forwarding instellingen van uw router ook aangepast te worden - see Multiplayer Poorten en Forwarding voor gedetailleerde instructie.

Waarschuwing Indien u bijvoorbeeld 4 simulaties heeft, en u wilt de plugin in ieder van deze simulaties gebruiken, dan dienen er totaal 4 x 3 = 12 poorten geconfigureerd te worden. Drie poorten voor elk van de 4 simulaties. Bij een Stationsverbinding mogen deze poorten mogen niet met elkaar interfereren

Suggestie Op de pagina "Simulatie Netwerk In Detail" staat een uitvoerige voorbeeld van hoe de poort configuraties voor meerdere simulaties ingedeeld kan worden. .

Nadat de poort forwarding ingesteld is, kunnen de poorten getest worden met de Test Poort om te zien of de forwarding correct functioneert.

Voice Configuratie Venster

Gebruik

Tijdens de simulatie zullen er een aantal visuele verschillen zijn indien de Spraakcommunicatie Plugin geïnstalleerd is.

Statusbalk Icoon

Het voornaamste verschil is de toevoeging van het "telefoon" icoon op de statusbalk.

Icoon Betekenis Beschrijving
inline Standaard De standaard toestand - niemand belt u en u belt zelf eveneens niemand.
inline verbinden (of verbreken) Een verbinding wordt tot stand gebracht - diegene die gebeld wordt heeft de oproep nog niet beantwoord, of iemand anders belt u (maar u heeft nog niet opgenomen). Kan ook kortstondig verschijnen bij het verbreken van de verbinding.
inline Verbonden Verbinding succesvol tot stand gekomen - u moet in staat om de gesprekspartner te horen, en hij/zij moet u kunnen horen.

Gesprekken Tot Stand Brengen

Buurposten Bellen

Wanneer u een buurpost wilt bellen, drukt u simpelweg op de knop van de buurpost die u wilt bellen, gevolgd door Rif knop. Het functioneert op precies dezelfde wijze als bij het bellen van een in-sim AI buurpost. Zie ook de informatie op de SpDrS60 Communicatie paneel pagina.

Treindienstleiders via de Telefoon Bellen

Behalve het bellen van de directe buurposten, kunnen treindienstleider die verder op het traject zitten gebeld worden. Dit doet u met de Telefon knop. Uiteraard dienen hiervoor de beide gesprekspartner de plugin geïnstalleerd en werkend te hebben. Indien de degene die u belt geen correct geïnstalleerde plugin heeft, zal het communicatie systeem terugvallen naar de traditionele methode met knoppen en tekstvensters. Hierdoor kunt u nog steeds met elkaar communiceren, ook al is dat dan zonder geluid. Meer informatie over het bellen van treindienstleiders staat op de telefoon-pagina.

Spreken

Wanneer de "Ruf" (Bellen) knop ingedrukt wordt, zal het inline icoon veranderen in inline. Zodra de opgeroepen persoon opneemt, verandert het icoon in inline en zou zijn of haar stem te horen moeten zijn, en kunt u beginnen met spreken.

Gesprekken Beantwoorden

Wanneer iemand u belt zal het inline icoon veranderen in inline. Nadat u de communicatie knop van de bellende buur-treindienstleider indrukt, antwoord u als eerste met "Hier treindienstleide ______" om aan uw collega te bevestigen dat hij de juiste persoon aan de lijn heeft. Tevens zal dan het inline icoon zichtbaar moeten zijn, om aan te geven dat de verbinding tot stand gekomen is.

Gesprekken Beëindigen

Druk op de "Ende" knop van het communicatie paneel. Ieder persoon kan ten allen tijde een gesprek beëindigen (hetzelfde als bij een telefoon).

Updates

De uitgever van de plugin kan updates uitgeven. In dat geval zal een melding verschijnen in het hoofd Start scherm, met daarbij een uitleg wat er beschikbaar is. Tevens is er dan een knop Download Update beschikbaar waarmee het update proces gestart kan worden.

Voip update 01.JPG

De nieuwe, bijgewerkte plugin is gedownload en succesvol geïnstalleerd. Tijdens dit proces zal een dialoog venster tonen wat er gaande is. Nadat het bijwerken succesvol voltooid is, zal het gehele programma herstart worden .

Voip update 02.JPG

Waarschuwing Dit proces kan, afhankelijk van de internet verbinding en de aard van de update, enige tijd duren. Heb alstublieft geduld.

Technische Informatie

VoIP

De plugin gebruikt het Voice over Internet Protocol, meer specifiek, Session Initiation Protocol (SIP) zoals vastgelegd in RFC 3261.

Netwerk Verkeer

Al het netwerk verkeer is direct. Er worden geen tussenliggende servers gebruikt. Dit betekent dat alle berichten en media direct van uw router naar de router van de andere speler gaat. Speelt u met meerderen op een LAN, dan gaat het verkeer direct van uw computer naar de andere, zonder tussenkomst van het Internet.


Inhoud | Sp Dr S 60 | Handleiding | FAQ | Multiplayer Handleiding | Line Operations Handleiding | Spraakcommunicatie | Lijst van wijzigingen | Developers pages